Librat më të mirë dixhital për t'i lexuar gjatë udhëtimeve të verës

5 librat dixhital që sugjerojmë për t'i lexuar gjatë udhëtimeve

Udhëtimet janë momente të vlefshme për t’u relaksuar, por transportimi i librit mund të jetë sfidues nëse doni të udhëtoni me pak bagazh. Në këtë rast, e-Books ose librat dixhital janë zgjidhja më e përshtatshme. Lexoni në pajisjet tuaja elektronike si për shembull smartphone ose tablet pa nevojë për të transportuar libra të mëdhenj dhe të peshën e tyre. Kështu që, nëse kërkoni libra të mirë dixhital për t'u lexuar gjatë udhëtimeve tuaja, kjo është një listë me disa libra dixhital që sugjerojmë.

Një grua duke lexuar një ebook gjatë udhëtimit

“Gënjeshtarët e Vërtetë” nga Simon Rrodhe

Ky libër është i disponueshëm si e-Book ose libër dixhital tek libroteka.al, duke e bërë atë një zgjedhje të shkëlqyeshme për ata që duan të kenë një lexim interesant dhe të përkryer për udhëtimet e tyre. "Gënjeshtarët e Vërtetë" është një roman që tregon zhdukjen e Rivenud Patrik Kejler në verën e vitit 2017. Pas një viti nga ngjarja, për të cilën nuk ishte gjetur asnjë gjurmë, ngjarja përsëritet. Në Festën e Diplomimit të gjimnazit Rivenud, Grejs Adison zhduket papritmas.

Për ata që janë të interesuar për letërsinë shqiptare, "Gënjeshtarët e Vërtetë" nga Simon Rrodhe është një zgjedhje e shkëlqyer e librit dixhital. Kështu që, nëse jeni në kërkim të një libri emocionues, që t’ju mbaj mbërthyer me historinë e tij, ky libër dixhital do t'ju kënaqë.

“Në ujëra të mbytur” nga Kristjan Gazulli

“Në ujëra të mbytur” është një libër emocionues dhe i thellë shkruar nga shkrimtari shqiptar Kristjan Gazulli. Është një roman triller që të shteron deri në frymën e fundit, në të cilin asgjë dhe askush nuk është ashtu siç duket. Një marrëdhënie e ndërlikuar motër-vëlla. Një libër ku stampohen krime, mostra të fshehura brenda njeriut, dhuna ndaj fëmijëve, abuzime seksuale, çmenduria që kalon limitet e ekzistencës njerëzore.

Për të pasur një eksperiencë më të mirë leximi, mund të bëni një zgjedhje të mirë duke e përdorur formatin dixhital të këtij libri. E-Books janë një zgjedhje shumë e mirë për ata që duan të kenë qasje të lehtë dhe të shpejtë në libra gjatë udhëtimit apo në kohët e lira. Ky libër dixhital është i disponueshëm në tregun dixhital dhe është një zgjedhje e shkëlqyeshme për lexuesit që duan të njihen me letërsinë shqiptare.

“Dallgët thërresin emrin tënd” nga Irma Kurti

Nëse jeni në kërkim të një libri emocionues dhe me një stil të shkëlqyeshëm letrar, "Dallgët thërresin emrin tënd" nga shkrimtarja shqiptare Irma Kurti është zgjedhja perfekte për ju. Ky libër dixhital është një roman i mrekullueshëm që tregon historinë e tre grave: Laurës dhe të dy vajzave të saj, Mirela dhe Dea. Zhdukja e papritur e Laurës, tashmë e moshuar dhe që vuan nga probleme të kujtesës, i hedh të dyja motrat në dëshpërim, dhe bëhet shkaku që i shtyn të reflektojnë mbi historinë e familjes së tyre dhe të ripërshkojnë përmes kujtimeve hapat që i kanë çuar deri në atë moment, në një ndërthurje të vazhdueshme të së kaluarës dhe të tashmes.

"Dallgët thërresin emrin tënd" është shkruar në mënyrë të zgjuar dhe të ndjeshme nga shkrimtarja shqiptare Irma Kurti dhe është një dëshmi e vërtetë e talenteve letrare të saj. Libri dixhital është i lehtë për të lexuar dhe i përshtatshëm për të lexuar në smartphone-in ose tablet-in tuaj gjatë udhëtimit. Ju mund ta shkarkoni librin dixhital nga kudo që jeni duke udhëtuar, mjafton të keni akses në internet.

“Dashuri me nje te panjohur” nga Erlinda Pysqyli

Dashuria është një ndjenjë e pazëvendësueshme, e cila shpesh herë të vendos përballë zgjedhjeve më të vështira . Libri "Dashuri me një të panjohur" nga shkrimtarja shqiptare Erlinda Pysqyli përshkruan me një stil të veçantë këtë ndjenjë. Romani “Dashuri me një të panjohur” është një histori « rozë », e një kategorie të këtij zhanri që haset rëndom në SHBA. Meri, personazhi kryesor i librit ka disa probleme me personalitetin e saj, vështirësi për t’u angazhuar në marrëdhënie të gjata nga frika se mos braktiset nga njerëzit që do.

Ky libër është i disponueshëm si libër dixhital dhe mund të lexohet në kohë reale në smartphone-in ose tablet-in tuaj, duke e bërë atë një zgjedhje perfekte për udhëtime të gjata. Shkrimi i Pysqylit është i qartë, i kuptueshëm dhe mahnitës, duke bërë që leximi të jetë i lehtë dhe i këndshëm.

“Sy” nga Ardian-Christian Kyçyku

Nëse jeni në kërkim të një libri emocionues dhe intrigues, romani "Sy" i shkrimtarit shqiptar Ardian-Christian Kyçyku është zgjedhja e duhur. "Sy" është një roman që e sheh historinë ballkanike e më gjerë, me sytë e shpirtit dhe jo shpirtin e njeriut të sotëm me sytë e historisë. I shtjelluar në një hark kohor që hapet gjatë viteve '40 të shekullit të kaluar e vijon deri përtej ditëve tona, romani gërsheton realizmin e fuqishëm me groteskun dhe me humorin e befasishëm, duke „shtuar e pakësuar” sy në vetëdijen e munduar të lexuesit të sotëm.

Kyçyku është një nga shkrimtarët më të njohur shqiptarë të brezit të ri, dhe "Sy" është padiskutim një libri që e sugjerojmë të lexohet jo vetëm gjatë udhëtimeve, por në çdo moment. Kështu që, nëse jeni në kërkim të një libri të mahnitshëm për të lexuar gjatë udhëtimeve tuaja, ky libër do t'ju bëjë punën.

Përmbledhje

Udhëtimet janë rastet e përsosura për t'u relaksuar dhe lexuar një libër. Në kohën kur ju jeni duke udhëtuar, ju mund të dëshironi të keni një libër të ngrohtë, emocionues dhe mbresëlënës për t'i ndjekur aventurat tuaja. Duke përdorur formatin e-Books, mund të keni në dispozicion një bibliotekë të tërë të librave në pajisjen tuaj elektronike dhe të zgjidhni atë që i përshtatet më së miri shijes tuaj letrare. Tek libroteka.al mund të gjeni një gamë të gjerë librash dixhital.

Regjistrohu në newsletter

Njoftohu me email mbi librat e rinj, ofertat dhe shkrimet e fundit.