Blog

Tema informuese mbi Librotekën, librat elektronikë dhe leximin online!

Një nisje e re për autorët që dëshirojnë të shesin librat e tyre

Një rrugë e re drejt suksesit letrar është hapur për autorët që janë të gatshëm të ndajnë veprat e tyre me botën. Me platformën Libroteka.al, ata kanë një partner të fuqi...

Lexoni më shumë

Biblioteka virtuale në Shqipëri

Leximi është një udhëtim magjik i mendjes që na hap dritare të panjohura të imagjinatës dhe dijes. Por me kalimin e kohës dhe avancimin e teknologjisë, mënyra se si lexoj...

Lexoni më shumë

Pse të lexojmë revista digjtale?

Në një botë që po zhvillohet me një shpejtësi të mahnitshme në fushën e teknologjisë dhe internetit, leximi i revistave tradicionale po pëson një transformim të ndjeshëm....

Lexoni më shumë

Mundësitë dhe sfidat për publikimin e librave elektronik të autorëve të rinj në Shqipëri

Në një epokë kur teknologjia dhe interneti janë pjesë e pandashme e jetës së përditshme, mundësitë për autorët e rinj dhe të panjohur në Shqipëri për të hyrë në botën e p...

Lexoni më shumë

Udhëzime për të rritur zakonin e leximit të librave në formatin digital

Leximi është një udhëtim emocionues që na hap dritare drejt botëve të ndryshme, ideve të zhvilluara, dhe emocioneve të thella. Në epokën digjitale, ajo që dikur kërkonte ...

Lexoni më shumë

Rëndësia e leximit të librave në zhvillimin personal

Leximi i librave shtrin një ndikim të thellë dhe të gjërë në zhvillimin personal të individëve, duke ofruar një eksperiencë të pasur dhe të frytshme për zhvillim intelekt...

Lexoni më shumë

Mbrojtja e të drejtave të autorit për librat në Shqipëri

Në një botë ku informacioni dhe kultura janë të qasshme me disa klikime të kompjuterit, çështja e mbrojtjes së të drejtave të autorit, veçanërisht për librat, ka një rënd...

Lexoni më shumë

Rritja e mirëqenies emocionale dhe rritja personale përmes biblioterapisë

Në një botë të ngarkuar me sfida të ndryshme dhe kërkesa të rritura, mbarëvajtja e stresit dhe kujdesi për veten janë bërë një nevojë jetike për të shumicën e njerëzve. N...

Lexoni më shumë

Librat digjitalë, një ide e shkëlqyer për të fituar para online

Teknologjia ka ndryshuar rrënjësisht mënyrën sesi konsumojmë informacionin, dhe një fushë e ndikuar nga ky ndryshim është industria e librit. Në botën e sotme, librat dig...

Lexoni më shumë

8 eBooks në gjuhën shqipe që duhet patjetër ti lexoni

Librat janë shumë më shumë se thjesht fjalë të shkruara në faqe. Ato janë dyert që hapen për të na udhëhequr në botën e imagjinatës, njohurisë dhe emocioneve. Në një botë...

Lexoni më shumë

Leximi i librave dixhitalë në pajisjet mobile

Në kohën kur teknologjia përqafon çdo aspekt të jetës sonë, nuk është surprizë që edhe mënyra se si lexojmë ka ndryshuar thellësisht. Në dekadën e fundit, leximi në pajis...

Lexoni më shumë

Kritika e librit. Rëndësia dhe sfidat e të shkruarit të një kritike të mirë

Në botën e librave, ndërveprimi midis autorëve, lexuesve dhe kritikëve krijon një debat të gjallë dhe të frytshëm rreth letërsisë. Kritika e librit luan një rol të veçant...

Lexoni më shumë
  • E para
  • 1
  • 2
  • 3
  • E fundit

Regjistrohu në newsletter

Njoftohu me email mbi librat e rinj, ofertat dhe shkrimet e fundit.