Erion Çano

Erion Çano është hulumtues dhe pedagog në Universitetin e Vjenës, Austri. U lind në Gjirokastër dhe kreu studimet për inxhinieri informatike në Tiranë. Studimet e doktoraturës me specialitet inteligjencën artificiale dhe gjuhësinë kompjuterike i kreu në Universitetin Politeknik të Torinos, Itali. Punoi më tej për dy vite si hulumtues në Universitetin e Karlit në Pragë, pranë Institutit të Gjuhësisë Formale dhe të Zbatuar. Prej disa vitesh kryen studime në fushat e leksikologjisë dhe të terminologjisë së teknologjisë së informacionit.

Nga Erion Çano

Regjistrohu në newsletter

Njoftohu me email mbi librat e rinj, ofertat dhe shkrimet e fundit.