Kopertina e librit Mjedisi Shqiptar në vëzhgimet dhe auditimet e kontrollit të lartë të shtetit

Shpërndaje në:

Mjedisi Shqiptar në vëzhgimet dhe auditimet e kontrollit të lartë të shtetit

Çmimi:

1500 Lekë

Shto librin tek lista e librave të preferuar.

Kategoria Etnokulturë
Formati PDF
Gjuha Shqip
Numri i faqeve 245
ISBN 978-9928-290-02-1

Pajisjet ku mund të lexohet libri

Desktop
eReader
Tablet
Windows
IOS
Android

Përmbledhja

Libri i përgatitur me pjesëmarrjen e pothuaj të gjithë audituesëve, me lajtmotivin “Auditimi, dije dhe zhvillim”, vihet në shërbim, sipas një stili divulgativ për qytetarët, Kuvendin dhe për çdo institucion dhe ent publik. Ky botim përmes dokumenteve dhe auditimeve të kryera shpalos përpara lexuesve të thjeshtë dhe atij të interesuar shqiptar, sesi janë administruar asetet dhe fondet shteterore ne te gjithe jeten publike, duke kontrolluar dhe njëherësh nxitur qeverinë për mbajtjen e pergjegjshme të këtyre fondeve deri në bërjen e transparencës së financave publike. Nga ky botim kupton rolin “watchdog» te qytetareve ne auditimin e shpenzimeve publike dhe ekzaminimin e efiçiences se politikave në dobi të tyre, duke vënë theksin në rolin kryesor për zbulimin e rasteve te korrupsionit. Dhe së fundi, kupton se çfare ndodh me parane publike. Me anë të këtij botimi, qytetari, parlamentari dhe kushdo tjetër kupton sesi puna audituese e grupeve të Auditit Suprem Shqiptar arrin e çon një kallxim në javë në organin e Prokurorisë dhe mbi 500 punonjës të administratës publike, nga ministra në drejtorë të përgjithshëm deri tek specialistë në institucione publike si abuzues me pronën publike dhe shkaktarë dëmesh kolosale për Buxhetin e Shtetit. Me anë të këtij botimi, qytetari, parlamentari dhe kushdo tjetër kupton sesi puna audituese e grupeve të Auditit Suprem Shqiptar denoncon mbi 1 miliardë euro dëme ndaj Buxhetit të Shtetit, të zbuluara nga ky institucion kushtetues, ku 276 kallzimet penale të KLSH duhet të qëndrojnë në ndërgjegjen e gjithësecilit qeveritar të vendit tonë si akt-akuzat më të rëndësishme dhe të dokumentuara plotësisht, për korrupsionin galopant në administratën publike. Sikur një e dhjeta e shifrave kolosale të ktheheshin në Buxhet, vëren KLSH-ja do të kishim sot 100 milionë euro më shumë për spitalet, shkollat dhe pensionet e 660 mijë pensionistëve tanë!

Vlerësime

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%

Lini përshtypjen tuaj

Ju duhet të bëni log in për të shtuar një përshtypje.

Libra të ngjashëm me "Mjedisi Shqiptar në vëzhgimet dhe auditimet e kontrollit të lartë të shtetit"

Regjistrohu në newsletter

Njoftohu me email mbi librat e rinj, ofertat dhe shkrimet e fundit.