Kopertina e librit Vdekja e një lumi

Shpërndaje në:

Vdekja e një lumi

Çmimi:

1500 Lekë

Shto librin tek lista e librave të preferuar.

Kategoria Etnokulturë
Formati PDF
Gjuha Shqip
Numri i faqeve 180
ISBN 978-9928-238-56-6

Pajisjet ku mund të lexohet libri

Desktop
eReader
Tablet
Windows
IOS
Android

Përmbledhja

Për secilën nga dëmet e mësipërme, me anë të moduleve dhe formulave bëhet e mundur që të llogariten në mënyrë të përmbledhur, dëmet reale që vijnë: nga ulja e prodhimit dhe e cilësisë së produkteve bujqësore, nga ulja e sasisë dhecilësisë së ujrave nëntokësorë, nga ajo që iu ndodh pyjeve përreth dhe pyjeve të parkut kombëtar Lurë, nga ajo nqë iu ndodh bizneseve të ngritura më parë të akuakulturës, nga ajo që i ndodh gjithë botës së peshqeve, nga Liqeni i Ohrit deri në derdhjen e Bunës në det.

Nga këto llogaritje kupton se interesi privat është shumë herë më i vogël se interesi publik, ku shteti merr vetëm 3% të taksës royalti mbi fitimin për prodhim energjie, ndërkohë që publiku dhe vetë shteti humbet mbi 30 miion euro dëm real mbi të mirat aktuale (të argumentuara më sipër) dhe mbi 100milion euro nga fitimi i munguar, për momentin i pa studiuar, që do të rridhte nga turizmi, bujqësia, agrobiznesi, akuakultura, historia, kultura. E drejta Ndërkombëtare, gjithashtu, trajton nëpërmjet garancive të nenit 7 të KEDNJ që mishëron një parim të përgjithshëm, sipas të cilit, çdo vepër penale duhet të parashikohet me ligj, dhe individi duhet të jetë objektivisht në gjëndje të kuptojë përmbajtjen e normës penale, dhe nëse është e nevojshme, me ndihmën e interpretimeve gjyqësore të saj, se ‘çfarë veprimesh apo mosveprimesh do ta bëjnë atë përgjegjës penalisht’.

Vlerësime

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%

Lini përshtypjen tuaj

Ju duhet të bëni log in për të shtuar një përshtypje.

Libra të ngjashëm me "Vdekja e një lumi"

Regjistrohu në newsletter

Njoftohu me email mbi librat e rinj, ofertat dhe shkrimet e fundit.