Avni Halimi

Avni Halimi u lind më 1965 në Preshevë. Shkollën fillore dhe të mesme i mbaroi në Shkup, ndërsa studioji në Universitetin e Prishtinës, në Degën e Letërsisë dhe Gjuhës Shqipe. Si student punoi në gazetën studentore “Bota e re” si gazetarë dhe redaktor në rubrikën e kulturës. Ka botuar: “Rojtar i natës”, 1989 (poezi), “Vjeshtë në teatër”, 1994 (poezi), “Duke pritur pranverën”, 2002 (roman), “Balsami i pritjes”, 2004 (poezi), “Albumi i kujtesës”, 2006 (poezi), “Kohë ujqërish”, 2008 (tregime), “Kjo është lufta ime” (dy drama) 2011, “Labirinthet e kujtesës” (dramë) 2011, Pus” (dramë) 2020, “Magbethi nga Jahja Pasha” (dramë) 2021.

Nga Avni Halimi

Regjistrohu në newsletter

Njoftohu me email mbi librat e rinj, ofertat dhe shkrimet e fundit.