Kopertina e librit Standardet Arkitekturore të efiçiencës së energjisë në banesat urbane

Shpërndaje në:

Standardet Arkitekturore të efiçiencës së energjisë në banesat urbane

Çmimi:

1500 Lekë

Shto librin tek lista e librave të preferuar.

Kategoria Edukim
Formati PDF
Gjuha Shqip
Numri i faqeve 156
ISBN 978-9928-238-38-2

Pajisjet ku mund të lexohet libri

Desktop
eReader
Tablet
Windows
IOS
Android

Përmbledhja

Normat, rregullat dhe kushte të projektimit dhe të ndërtimit, të prodhimit dhe ruajtjes së nxehtësisë në ndërtesa” është Kodi ynë Energjetik i Ndërtesave. Në këtë Kod analizohet në tërësi ndërtesa përsa i përket kërkesës për nxehtësi si dhe humbjeve të nxehtësisë prej saj. Për të llogaritur këtë kërkesë në pjesën e parë të Kodit janë dhënë formulat për llogaritjen e saj. Gjithashtu, në këtë Kod është bërë një analizë e hollësishme për përcaktimin e kushteve klimaterike (Gradë-ditëve, temperaturat e jashtme llogaritëse, periudha e ngrohjes sipas qyteteve të Shqipërisë etj.) si dhe temperaturat e brendshme të konfortit sipas qëllimit të përdorimit të ndërtesës. Vlerat e koefiçientit të humbjeve volumore me transmetim nga ndërtesa Gv nuk duhet të kalojë vlerat normative Gvn, të cilat rekomandohen në funksion të zonës klimatike dhe të karakteristikave të ndërtesës, pra: Gv £ Gvn Dik jepen vlerat e koefiçientit normativ të humbjeve volumore me transmetim Gvn
Në Shtojcën A jepen kushtet klimaterike të gjithë zonave të Shqipërisë, duke e ndarë atë në tre zona klimaterike në funksion të Gradë-ditëve, të cilat janë si në vijim:
Zona e I - ku Gradë – ditët janë më pak se 1500.
Zona e II - ku Gradë – ditët janë nga 1501 deri në 2500.
Zona e III - ku Gradë –ditët janë më të larta se 2500.

Vlerësime

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%

Lini përshtypjen tuaj

Ju duhet të bëni log in për të shtuar një përshtypje.

Libra të ngjashëm me "Standardet Arkitekturore të efiçiencës së energjisë në banesat urbane"

Regjistrohu në newsletter

Njoftohu me email mbi librat e rinj, ofertat dhe shkrimet e fundit.