Shkenca mjedisore

Shpërndaje në:

Shkenca mjedisore

Çmimi:

3000 Lekë

Shto librin tek lista e librave të preferuar.

Kategoria Edukim
Formati PDF
Gjuha Shqip
Numri i faqeve 585
ISBN 9778-9928-4258-4-3

Pajisjet ku mund të lexohet libri

Desktop
eReader
Tablet
Windows
IOS
Android

Përmbledhja

Shkenca e mjedisit është një studim sistematik i mjedisit dhe vendit, e cila na përket dhe ne. Si një shkencë relativisht e re, ndërdisiplinore, ajo përfshin dhe shkencat e natyrës, shkencat shoqërore dhe njerëzore në një studim të plotë të botës rreth nesh. Në ndryshim nga shumë disiplina të tjera, shkenca e mjedisit është e orientuar drejt një misioni.
Në fund të këtij kapitulli ju duhet të dini:
Çfarë është shkenca mjedisore;
Historinë e shkurtër të ruajtjes së mjedisit;
Rrënjët historike të mbrojtjes së natyrës;
Si t’i ruajmë vlerat estetike dhe morale të natyrës;
Sa e qëndrueshme dhe e brishtë është ajo;
Dilemat mjedisore për të ardhmen e planetit tonë;
A duhet të besojmë tek një e ardhme më e mirë bazuar në mësimet nga e kaluara dhe në zhvillimin aktual të shkencës?
QËLLIMI - Qëllimi i kësaj tematike është që të njihni shkencën e mjedisit, historinë e ruajtjes së mjedisit dhe mbrojtjes së natyrës. Gjithashtu, një aspekt tjetër i qëllimit është dhe njohja me vlerat estetike dhe morale të natyrës, qëndrueshmërinë dhe brishtësinë e saj, si t’i ruajmë këto vlera dhe si të kujdesdemi për natyrën dhe dilemat mjedisore për të ardhmen e palnetit.

Vlerësime

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%

Lini përshtypjen tuaj

Ju duhet të bëni log in për të shtuar një përshtypje.

Libra të ngjashëm me "Shkenca mjedisore"

Regjistrohu në newsletter

Merrni në email njoftimet më të fundit mbi
librat e rinj, ofertat dhe artikujt më të fundit.