Kopertina e librit Shqip

Shpërndaje në:

Shqip

Çmimi:

300 Lekë

Shto librin tek lista e librave të preferuar.

Kategoria Shkencor
Formati PDF
Shtëpia botuese Alcaeus
Data e botimit 10-01-2010
Gjuha Shqip
Numri i faqeve 135
ISBN 978-960-89823-1-4

Pajisjet ku mund të lexohet libri

Desktop
eReader
Tablet
Windows
IOS
Android

Përmbledhja

"Shqip" është një libër me sprova studimore, që trajton zhvillimet çështje të zhvillimeve të gjuhës shqipe pas viteve '90 të shekullit XX, probleme të gjuhës standarde sot; çështje të modernizimit të sistemit shkrimor të shqipes, diskutime për dyshkronjëshat e shqipes, si dhe vlerësime për përdorimin e gjuhës shqipe në mjedise publike dhe në medien ndërkombëtare; çështje të etimologjisë popullore. Po ashtu, në dy shkrime trajtohet kontributi i "babait të gjuhës shqipe", Konstandin Kristoforidhit në hedhjen e themeleve të gjuhës së përbashkët letrare kombëtare shqipe.
Libri kënaq kërkesat e një publiku të gjerë që është i interesuar për çështje të gjuhës standarde.

Vlerësime

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%

Lini përshtypjen tuaj

Ju duhet të bëni log in për të shtuar një përshtypje.

Libra të ngjashëm me "Shqip"

Regjistrohu në newsletter

Njoftohu me email mbi librat e rinj, ofertat dhe shkrimet e fundit.