Blog

Tema informuese mbi Librotekën, librat elektronikë dhe leximin online!

Si po ndikon inteligjenca artificiale (AI) në eksperiencën e leximit online?

Inteligjenca artificiale (AI) është një prej zhvillimeve më të mëdha të teknologjisë së informacionit dhe komunikimit në epokën moderne. Ky koncept i sofistikuar dhe i a...

Lexoni më shumë

Ndikimi i teknologjisë së informacionit në ruajtjen dhe zhvillimin e gjuhës shqipe për shqiptarët në diasporë

Gjuha shqipe është një trashëgimi e çmuar kulturore për shqiptarët në diasporë. Ndërkohë që ata jetojnë larg vendit të tyre të lindjes, është sfidë e madhe të ruajnë dhe ...

Lexoni më shumë

Avantazhet e librave digjital tek fëmijët

Teknologjia ka ndryshuar mënyrën se si lexojmë dhe mësojmë, edhe për fëmijët. Në ditët e sotme, librat elektronik, ose eBooks, janë bërë një mjet i preferuar për fëmijët ...

Lexoni më shumë

Strategjitë më të mira të botimit të librave elektronikë që duhet të dijë çdo botues

Tregu i librave elektronikë është duke u rritur me shpejtësi dhe ka revolucionarizuar industrinë e botimeve në mënyrë të thellë. Botuesit janë duke u përballur me një mje...

Lexoni më shumë

Librat më të mirë dixhital për t'i lexuar gjatë udhëtimeve të verës

Udhëtimet janë momente të vlefshme për t’u relaksuar, por transportimi i librit mund të jetë sfidues nëse doni të udhëtoni me pak bagazh. Në këtë rast, e-Books ose librat...

Lexoni më shumë

Çfarë është një e-Book?

Një e-Book (ose libër elektronik) është një version i një libri në formë elektronike, që mund të lexohet në një pajisje elektronike si një tablet, smartphone, ose një lex...

Lexoni më shumë

Si mund të ndihmojnë librat digjital në shëndetin tonë mendor

Shumë njerëz besojnë se librat janë mjeti më i mirë për të bërë një udhëtim në botën e njohurive dhe për të zgjeruar kufijtë e tyre mendore. Por, në një epokë ku teknolog...

Lexoni më shumë

Disa këshilla si të bëni një marketing efektiv për një libër digjital

Marketingu i një libri digjital është një aspekt kritik i suksesit të tij. Edhe pse të shkruash një libër të shkëlqyeshëm është një sfidë e madhe, të gjeni audiencën e du...

Lexoni më shumë

Avantazhet e blerjes së librit digjital në krahasim me librat e shtypur

Librat janë burime të pasur të informacionit dhe kënaqësisë intelektuale për shumë lexues. Megjithatë, në kohën e sotme, një zgjedhje e bërë nga një numër i madh i lexues...

Lexoni më shumë

Si mund të zhvillohet dhe rritet tregu i librave elektronik në Shqipëri në të ardhmen?

Në ditët e sotme, teknologjia e informacionit dhe komunikimit ka ndryshuar shumë sektorë të jetës, duke përfshirë edhe tregun e librave në Shqipëri. Të dhënat tregojnë se...

Lexoni më shumë

Përdorimi i librit digjital në mësimdhënie

Librat digjital janë bërë një zgjidhje e zakonshme për lexuesit modernë. Për shkak të ndryshimeve të teknologjisë, librat digjital janë bërë një zgjidhje më praktike dhe ...

Lexoni më shumë

Rëndësia e kopertinave të librave në botën e librit digital

Kopertinat e librave kanë qenë një pjesë e rëndësishme e botës së librave që nga viti 1830, kur librat filluan të shtypen me teknologjinë e shtypjes me prerje. Kopertinat...

Lexoni më shumë
  • E para
  • 1
  • 2
  • 3
  • E fundit

Regjistrohu në newsletter

Njoftohu me email mbi librat e rinj, ofertat dhe shkrimet e fundit.