Kopertina e librit GJITHÇKA RRETH ASGJËSË

Shpërndaje në:

GJITHÇKA RRETH ASGJËSË

Çmimi:

800 Lekë

Shto librin tek lista e librave të preferuar.

Kategoria Novelë
Formati PDF
Shtëpia botuese Argeta Lmg
Data e botimit 10 Janar 2018
Gjuha Shqip
Numri i faqeve 166
ISBN 978-9928-192-78-3

Pajisjet ku mund të lexohet libri

Desktop
eReader
Tablet
Windows
IOS
Android

Përmbledhja

“Njerëzit bëjnë pyetjet e gabuara, ndaj marrin përgjigjet e gabuara”. Kjo është fjalia me të cilën Gerta hap librin e saj të ri “Gjithçka rreth asgjësë”, i cili përmbledh novelat “Më blij një kujtim” dhe “Dy një të dytat e humnerës”.
Në prolog, në aktin e parë të një drame me shumë akte, ajo hyn e shqetësuar për fatin e njeriut. “Njerëzit bëjnë pyetjet e gabuara”… dhe këtë mendim e përforcon në rreshtat pasues, gati duke na përplasur në fytyrë të vërtetën e saj: njerëzve iu pëlqen t’i komplikojnë gjërat, duke krijuar kështu një “gjithçka të frikshme” nga “një asgjë” e thjeshtë. “Asgjë” dhe “gjithçka”, dy koncepte-antitezë, të pranëvëna guximshëm që në titull, krijojnë një antitezë edhe më të fuqishme, e cila shpjegon thelbin e jetës sonë.
A është vërtet kështu? A e mpleksim asgjënë me dashje për të krijuar gjithçkanë, duke munduar shpirtin tonë? A jemi të vetëdijshëm për këtë mundim që ia krijojmë vetes? Kjo prirje e mbrapshtë jona ia mundon shpirtin Gertës, sa ajo nuk mundet të heshtë dot.

Vlerësime

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
100%

Lini përshtypjen tuaj

Ju duhet të bëni log in për të shtuar një përshtypje.

1 përshtypje

blerta blerta

0 0

Libra të ngjashëm me "GJITHÇKA RRETH ASGJËSË"

Regjistrohu në newsletter

Njoftohu me email mbi librat e rinj, ofertat dhe shkrimet e fundit.