Kopertina e librit Atje ku fshihet dielli

Shpërndaje në:

Atje ku fshihet dielli

Çmimi:

2000 Lekë

Shto librin tek lista e librave të preferuar.

Kategoria Roman
Formatet PDF, ePub
Shtëpia botuese Fondi për Letërsi Art e Kulturë
Data e botimit 27-06-2023
Gjuha Shqip
Numri i faqeve 240
ISBN 9978-2-9553136-8-8

Pajisjet ku mund të lexohet libri

Desktop
eReader
Tablet
Windows
IOS
Android

Përmbledhja

Në këtë vepër, lexuesi do ta njoh e do ta shijoj jetën e një familje të zakonshme mesatare shqiptare të Kosovës me motivin për qëndresë, gëzimet, hidhërimet, përditshmërinë e përkushtimet e përditshme, si model i shumicës së familjeve shqiptare që kanë vuajtur nën pushtimin e nuk janë dorëzuar e pajtuar kurrë me të. Mllefi ishte grumbulluar, kohë të gjatë (pushtimet turke sllave, gjithmonë nga vitet e hershme) por, rezistenca dhe mospajtimi me pushtimin nuk ishin shuar kurrë. Të lexosh këtë vepër kushtuar heroit Xhevat Qerimi do të thotë të jetosh në Kosovën e viteve ’70 – ’90 dhe të njohësh direkt heroin Xhevat Qerimi dhe shokët e tij, të përjetosh ndjenjat e atij brezi që ka ngritur peshë zemrat e popullit shqiptar dhe gjithë botës demokratike. Një vepër brilante që të jep pasqyrë të kohës, që të fisnikëron me mjeshtërinë e përshkrimeve dhe njohjeve, një vepër ndryshe nga skemat dhe shabllonet e gjertanishme.

Vlerësime

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%

Lini përshtypjen tuaj

Ju duhet të bëni log in për të shtuar një përshtypje.

Libra të ngjashëm me "Atje ku fshihet dielli"

Regjistrohu në newsletter

Njoftohu me email mbi librat e rinj, ofertat dhe shkrimet e fundit.