Kopertina e librit Fisi Hasanbelliu & Xhindoli - ndër familjet bujare shqiptare

Shpërndaje në:

Fisi Hasanbelliu & Xhindoli - ndër familjet bujare shqiptare

Çmimi:

10000 Lekë

Shto librin tek lista e librave të preferuar.

Kategoria Etnokulturë
Formati PDF
Data e botimit 15-09-2022
Gjuha Shqip
Numri i faqeve 112

Pajisjet ku mund të lexohet libri

Desktop
eReader
Tablet
Windows
IOS
Android

Përmbledhja

Libri "Fisi Hasanbelliu & Xhindoli - ndër familjet bujare shqiptare" me kontribute të mëdha për Shqipërinë që del dhe paraqitet për lexuesit në formën e një albumi, na rrëfen për vazhdimësinë arbnore të fiseve shqiptare duke dhënë modelin e kërkimit edhe për fiset e tjerë, që shumë syresh e ndërpresin me ardhjen e pushtuesit osman. Sigurisht, arkivat e shkatërruara e djegura, jo vetëm nga pushtuesi shekullor turq e osman, por edhe nga ata të herëpashershëm dyndës si serb, sllav e grekoman kanë bërë punën e tyre në vështirsitë e gjetjes së dokumentave, por sikundër krimi lë gjurmë, edhe gjeneanologjitë e fiseve shqiptare me patjetër mund të gjejnë fije shprese të vazhdimësisë së fiseve të tyre të lidhura me gjakun arbnor përgjat periudhës triumvirat të tyre 1154 – 1479.

Nga 12 principatat arbnore, pavarsisht nga kujdesi i zhdukjes së dokumentave mbi ta, është e pamundur të mos kenë shpëtuar dokumenta edhe brenda për brendave familjeve shqiptare, por sidomos në ato raguziane, apo të Stambollit deri në ato të Vatikanit, Venecias, Spanjës e Romës. Ndaj një album i tillë është njëherësh kërkesë për çdo familje pinjoll të mbetur prej këtyre fiseve fisnike të kohës së mbretërimit arban, dhe më pas del vetvetiu lidhja me popujt ilirë të mesjetës së hershme, dhe akoma më vetvetiu lidhja gjeanologjike me popujt e lashtë ilir që vetvetiu del vazhdimësi me popujt pellazgë apo të quajtur ndryshe popuj hyjnor.

Vlerësime

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%

Lini përshtypjen tuaj

Ju duhet të bëni log in për të shtuar një përshtypje.

Libra të ngjashëm me "Fisi Hasanbelliu & Xhindoli - ndër familjet bujare shqiptare"

Regjistrohu në newsletter

Njoftohu me email mbi librat e rinj, ofertat dhe shkrimet e fundit.