Kopertina e librit Album - Pellazgët, Epirotët, Thesprotët dhe Çamiotët

Shpërndaje në:

Album - Pellazgët, Epirotët, Thesprotët dhe Çamiotët

Çmimi:

4000 Lekë

Shto librin tek lista e librave të preferuar.

Kategoria Etnokulturë
Formati PDF
Data e botimit 15 Nëntor 2021
Gjuha Shqip
Numri i faqeve 276

Pajisjet ku mund të lexohet libri

Desktop
eReader
Tablet
Windows
IOS
Android

Përmbledhja

Iliria dje apo Albania sot kanë qenë hambari, ku Grekët e lashtë morën heronjtë, perënditë, gjuhën, zakonet; Etruria dje apo arbëreshët sot, kanë qenë trualli, ku Romakët morën perandorët, papët dhe artistët; Iliria dje apo Albania sot kanë qenë kalatë, ku Bizantinët e mesjetës gjenin rrufe pritësit e parë të kryqëzatave dhe hordhive barbare. Arbania dhe Dardania dje dhe arnautët sot kanë qenë vatra, ku Turqit merrnin vezirët, pashallarët, jenicerët, arkitektët, enciklopedistët, rektorët, poetët, komandantët, ushtarët që përbënin trupat më të mirë të Turqisë. Pellazgët pardje, Ilirët dje apo Shqiptarët sot, kanë qenë fara, ku Egjipti mori dinastinë e Faraonëve para Krishtit dhe të mbretërisë deri në mes të shekullit të kaluar. Arbënia dje dhe arvanitasit sot kanë qenë djepi, ku Greqia gjeti punëtorët e vërtetë të pavarësisë, pa të cilët Greqia nuk do të mund të ngrihej, as moralisht, as materialisht, ku i vetmi element i aftë për të ushtruar një ndikim mbi fatin e Greqisë, ka qenë ai i shqiptarëve.

Vlerësime

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%

Lini përshtypjen tuaj

Ju duhet të bëni log in për të shtuar një përshtypje.

Libra të ngjashëm me "Album - Pellazgët, Epirotët, Thesprotët dhe Çamiotët"

Regjistrohu në newsletter

Njoftohu me email mbi librat e rinj, ofertat dhe shkrimet e fundit.